Interview door iamFasion

Geïnterviewd door de twee hippe dames van iamFasion. Een verslag van het interview volgt hieronder en is ook te zien op de website van iamDesi.

Twee weken geleden was de schrijfster Shantie Singh op bezoek bij Presilla en Soraya van iamFashion. Heb jij dit gemist? Geen Nood! Hieronder Kun je een kort verslagje lezen over het interview met Shantie .

Wie is Shantie?

Ik ben Shantie Singh en ik ben schrijfster. Ik ben geboren in Almelo maar woon nu in Rotterdam. Mijn ouders komen uit Suriname en mijn voorouders uit India en dat is ook meteen een opmaak naar mijn boek.

Vertel eens wat meer over je boek?

De titel van mijn boek is “Vervoering” en dat is een familie kroniek, 4 generaties verspreid over 3 continenten, India Suriname en Nederland. De titel van het boek is “vervoering” omdat het gaat over de vervoering van mensen over continenten. Daarnaast is de titel ook vervoering omdat het gaat over personages die in vervoering zijn over hun eigen toekomstdromen en de wens om groot en meeslepend te leven. Het is dus eigenlijk ook een verhaal over overleven, vooruitkomen en doorzetten.

Hoe kwam een bestuurskundige op het idee om een boek te schrijven?

Ik heb altijd wel wat gehad met verhalen en ik ben altijd wel heel erg expressief geweest. Ik heb altijd de behoefte gehad om mij creatief te uiten en dat begon al heel jong met dansen. Ik heb allerlei soorten dans gedaan van showballet tot Indiaas klassiek.  Maar op een gegeven moment was het niet meer genoeg,  ik vond het toch beperkt en toen maakte ik kennis met de wereld van de literatuur en het schrijven.  Het schrijven heeft niet echt grenzen, je kunt er alles creëren dat je maar wilt.

Hoe reageerden je ouders en familieleden op je boek?

Die vonden het heel bijzonder. Voor het schrijven van mijn boek heb ik heel veel gesprekken met hun gevoerd en hun ook geïnterviewd. En ik merkte toen heel erg dat ze besefte hoe bijzonder het eigenlijk was wat zij hebben meegemaakt. Er wordt eigenlijk nooit naar gevraagd maar het is zo waardevol. Toen ze uiteindelijk het resultaat zagen vonden ze het helemaal bijzonder. Ik heb me laten inspireren door hun verhalen, het is uiteindelijk wel fictie geworden maar het is voor hun nog steeds herkenbaar.

Het is iets heel persoonlijks als je een verhaal schrijft. Je stelt je heel erg bloot, vond je dat niet eng?

Jazeker, het was hartstikke eng. Je stelt je heel kwetsbaar op. Ook tijdens de presentatie toen ik het boek ging voordragen vond ik het aan de ene kant heel erg leuk omdat je dan op het podium staan, maar het bleef toch ook spannend.

Waarom zouden mensen jouw boek moeten lezen?

Het is een meeslepend verhaal, het is het eerste boek waarin het verhaal over de reis van India naar Suriname en Nederland op deze manier wordt verteld. Het is erg herkenbaar. Het boek is te koop in iedere boekhandel en online op verschillende websites.

Meer weten over Shantie? Ga dan naar www.shantie-schrijft.nl

By Jeanine Soraya Jaikaran

 

(C) Shantie Schrijft