Dolle Kavita

De Dolle Kavita is de hedendaagse Dolle Mina en is eigenlijk een term die ik zelf bedacht heb. Tijdens het Milanfestival in Den Haag ontmoette ik Kavita. Dit is een festival waarbij de cultuur en migratiegeschiedenis vanuit India naar Suriname wordt gevierd. 

Kavita inspireerde mij. Zij is een vrije geest. Tradities neemt zij alleen over als ze bij haar passen en het maakt haar niets uit wat de mensen van haar denken. De opmerkingen over het feit dat ze nou toch echt eens een man moet zoeken en moet gaan trouwens en zich ingetogener moet gedragen, laat ze gemakkelijk van zich afglijden.

Ze is de dertig gepasseerd, ongetrouwd, kan prima haar eigen boontjes doppen en is daar trots op. In mijn hoofd noemde ik haar Dolle Kavita omdat ze mij met haar zelfstandigheid en strijdbaarheid deed denken aan de Dolle Mina's. Maar dan met een Hindoestaans randje. 

Voor alle dames die zich identificeren met Kavita, is er dit shirt. Omdat je trots mag zijn op wie je bent! Ook al lopen die lijntjes soms net buiten de banen het collectief.

Het hele verhaal van Dolle Kavita lees je hier.

#

Dolle Kavita Portret - Leila Prnjavorac

Lees hier het interview met Dolle Kavita Leila Prnjavorac!

#

Dolle Kavita portret Shalini Shines

Lees hier het interview met Dolle Kavita Shalini Shines!

#

Dolle Kavita portret Maryem Mansouri

Lees hier het interview met Dolle Kavita Maryem Mansouri!

#

Talkshow 'De Kier' - over huiselijk geweld, stille heldinnen en overlevers

In deze eerste aflevering gaat het om het belang van onze formele, maar vooral ook informele luisterende oren en betrokken ogen in de stad.

#

Eerste Dolle Kavita portret

Lees hier het eerste Dolle Kavita portet van Santoecha Rangai. Zij is 26 jaar oud maar ondanks haar jonge leeftijd al een sterke, krachtige Dolle Kavita te noemen!

Wie zijn de Dolle Kavita's?

(C) Shantie Schrijft