Fashion with a voice

Vrouwen mogen er zijn, in alle vormen en maten. En vrouwen mogen gezien worden. Daarmee bedoel ik niet dat je jezelf hoeft te kleden als een lustobject, tenzij jij daar erg gelukkig van wordt. Nee; daarmee bedoel ik dat vrouwen trots op zichzelf mogen zijn. Dat ze kleren dragen waarin zij zich sterk, vrouwelijk en vooral de beste versie van zichzelf voelen. Of dat nu een spijkerbroek met trui is of een sensuele rode jurk.

Mode is uitermate geschikt om een statement te maken. En daarom heb ik de Dolle Kavita T-shirts en mondkapjes gemaakt. 

De Dolle Kavita is de hedendaagse Dolle Mina en is eigenlijk een term die ik zelf bedacht heb. Tijdens het Milanfestival in Den Haag ontmoette ik Kavita. Dit is een festival waarbij de cultuur en migratiegeschiedenis vanuit India naar Suriname wordt gevierd. 

Kavita inspireerde mij. Zij is een vrije geest. Tradities neemt zij alleen over als ze bij haar passen en het maakt haar niets uit wat de mensen van haar denken. De opmerkingen over het feit dat ze nou toch echt eens een man moet zoeken en moet gaan trouwens en zich ingetogener moet gedragen, laat ze gemakkelijk van zich afglijden.

Ze is de dertig gepasseerd, ongetrouwd, kan prima haar eigen boontjes doppen en is daar trots op. In mijn hoofd noemde ik haar Dolle Kavita omdat ze mij met haar zelfstandigheid en strijdbaarheid deed denken aan de Dolle Mina's. Maar dan met een Hindoestaans randje. 

Voor alle dames die zich identificeren met Kavita, is er dit shirt. Omdat je trots mag zijn op wie je bent! Ook al lopen die lijntjes soms net buiten de banen het collectief.

Het hele verhaal van Dolle Kavita lees je hier.

(C) Shantie Schrijft