Nieuwe roman 'de Kier' is uit!

Een spannende tijd is aangebroken: Na Vervoering is mijn tweede roman uit en er is inmiddels zelfs een tweede druk! De Kier is een politieke literaire roman en liefdesverhaal ineen. 

Over de wereld van de ambtenaren achter de ramen van het statige stadhuis. We volgen de jonge ambtenaar Uma. Hoe lastig het voor haar kan zijn om echt verschil te maken in de levens van kwetsbare vrouwen die lijden in stilte. Niet alleen door het krachtenveld op werk, maar ook door worstelingen in haar persoonlijke leven.

Steeds meer raakt dit met elkaar verweven. Hoe verder je komt in het verhaal, hoe meer het gaat over de kracht van vrouwen. De stille heldinnen. De verborgen vrouwen. De overlevers. Het gaat over de verborgen pijn in de grote stad, maar ook over de verborgen kracht áchter het verborgen leed.

Mijn debuutroman Vervoering

In 2015 heb ik mijn debuutroman Vervoering uitgebracht. Mijn voorouders komen uit India, mijn ouders uit Suriname, en ik ben geboren in Almelo. Deze multiculturele en gelaagde achtergrond heeft mij gevormd tot wie ik vandaag de dag ben. Je geschiedenis mag er zijn, die is ook waardevol. Ook de Indiase en Surinaamse onderdelen. Ik besloot research te doen naar mijn achtergrond en de reis van mijn voorouders vanuit India naar Suriname en heb dit opgeschreven in de roman Vervoering. Fictie, maar gebaseerd op mijn eigen indrukwekkende familiegeschiedenis.

Vervoering gaat over de achttienjarige Ramdew die in 1912 per schip India naar Suriname reist. Hij is geronseld om als arbeidskracht op een suikerplantage te werken. De bazen slagen er niet in om de even koppige als charismatische jongeman te breken. Dromen, verhalen, rechtvaardigheidsgevoel en de liefde houden Ramdew op de been. Hij wordt een man met aanzien in de Hindoestaanse gemeenschap, de stamvader van generaties bijzondere mensen die onder alle omstandigheden houvast hebben aan hun dromen en verhalen. Ook, of juist, degenen die naar Nederland vertrekken.

Het boek is te bestellen bij uitgeverij De Geus via deze link.

(C) Shantie Schrijft