Ode aan The Writer's Guide in Rotterdam door schrijfster Shantie Singh

 

Representatie in de wereld van de literatuur doet ertoe. Niet alleen in boeken zelf, maar ook in de schrijvers die we zien en horen op podia. Waarom?

Om volop te beseffen dat ook jouw stem ertoe doet. Dat ook jouw stem genoeg waarde heeft om te worden gehoord, dat ook jouw boodschap of verhaal krachtig genoeg kan zijn om te landen in een boek. Dat zou niet voorbehouden moeten zijn aan ‘dominante groepen of stemmen’.

In deze aflevering interview ik Silvana Sodde, de 'mater familias' van een plek waar Rotterdam trots op kan zijn: ‘The Writer’s Guide to the Galaxy'. Een literair cursuscentrum dat sinds 2014 schrijfactiviteiten organiseert voor jonge schrijvers en dan vooral voor schrijvers die lange tijd uit de literaire canon zijn geweerd: vrouwen, people of color en mensen uit de lhbtiq+-gemeenschap. The Writer’s Guide wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een gezonde Rotterdamse lettereninfrastructuur. En daarmee ook landelijk. Luister naar de inspirerende woorden van deze bevlogen vrouw en waarom zij zich keihard inzet om iedereen te helpen zijn of haar stem te vinden en te uiten!

www.thewritersguide.nl 

(C) Shantie Schrijft