Shantie Singh over sterke vrouwen in Theater Concordia

andre kerver ontmoet shantie singh.jpg

Bekijk het originele artikel op: https://www.hartvanenschede.nl/nieuws/algemeen/58011/shantie-singh-over-sterke-vrouwen-in-theater-concordia

Bekijk de livestream door hier te klikken

Shantie Singh over sterke vrouwen in Theater Concordia

ENSCHEDE - Ook bij de tweede voorstelling van de serie André Kerver ontmoet… in Theater Concordia op zaterdag 28 november is een vrouwelijke auteur te gast: Shantie Singh.

Ze is geboren in Almelo, groeide op in Alphen aan den Rijn en studeerde in Rotterdam bestuurskunde en is daar al jaren werkzaam bij de gemeente. Zij schreef De Kier, een politieke literaire roman en liefdesverhaal ineen. Over de wereld van ambtenaren achter de ramen van het statige stadhuis en over maatschappelijk relevantie onderwerpen. Zoals die ook in steden als Enschede, Almelo, Amsterdam of Hengelo te vinden zijn.

De Kier
De Kier is een geëngageerde roman en liefdesverhaal ineen. We volgen hierin in de jonge ambtenaar Uma die in Rotterdam het verschil wil maken in de levens van kwetsbare vrouwen die onzichtbaar zijn voor de buitenwereld. Bij het realiseren van die ambitie stuit ze op tegenstand in de politiek. Collega-ambtenaren laten haar vallen en zelfs vrouwen die in feite hetzelfde doel nastreven zitten haar dwars. Ook de worsteling om in haar persoonlijke leven de vrijheid te krijgen voor het maken van eigen keuzes en een onmogelijke liefde maken het haar moeilijk overeind te blijven. Maar De Kier is vooral een roman die gaat over de kracht van vrouwen. De stille heldinnen. De verborgen vrouwen. De overlevers. Het gaat over de verborgen pijn in de grote stad, over de kracht áchter het verborgen leed.

Belangrijke thema’s
Deze middag vertelt Shantie Singh over de onderwerpen in haar boek die helaas nog dagelijks aan de orde zijn in onze maatschappij en ze leest voor. De musici van Borboleta Music; Ulrich Wentzlaff Eggeber, Martin Fondse en natuurlijk André Kerver improviseren bij haar teksten. Het is niet nodig om het boek vooraf gelezen te hebben om de voorstelling bij te wonen of te volgen via de livestream. Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Enschede. Shantie Singh signeert na afloop haar boeken die ter plekke te koop zijn. Vooraf een boek bestellen en laten signeren omdat je de voorstelling online bekijkt kan. Neem daartoe contact op met Boekhandel Broekhuis. Ook de cd’s van Borboleta Music zijn na afloop te koop in Theater Concordia. 

Bekijk de livestream door hier te klikken

(C) Shantie Schrijft