Spreker bij conferentie Intiem Terreur in De Doelen Rotterdam

Afgelopen juni ‘22 mocht ik spreken tijdens een hele leerzame internationale conferentie over intiem terreur (Conference Intimate Terror) in De Doelen georganiseerd door het European Family Justice Center Alliance en gehost door mijn eigen stad Rotterdam.

Een stuk uit mijn verhaal (vertaald):


“Verhalen zijn enorm belangrijk in ons werk, net zoals de bijdragen van ervaringsdeskundigen. Het zou normaal moeten zijn om hen te betrekken bij de aanpak op een serieuze en structurele manier.

 Verhalen stellen ons in staat ons te verplaatsen in de ander. We zien wat de ander ziet, we voelen wat de ander voelt. Er is geen afstand meer.
We stellen ons dan niet de vraag: wat zou goede hulp zijn voor haar of voor hem? Nee, dan stellen we ons de vraag: wat zou goede hulp zijn voor mij als ik dit zou meemaken.
Dan gaat het niet om de ander. Nee, de ander dat ben jij.

Dat is wat de verhalen van ervaringsdeskundigen mij namelijk ook leren: het kan iedereen overkomen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we vanuit deze verhalen, dit inleven en echt luisteren en zien, ons beleid moeten maken, onze aanpak moeten vormgeven.”

(C) Shantie Schrijft