Theaterbewerking van De Kier door het Nationaal Theater!

De kier – een bijzonder pleidooi voor liefde en vrijheid

Het Nationale Theater
za 6 mrt 2021
16:00 - 17:15

 

Hoe bijzonder is dit! Mijn roman De Kier gaat eenmalig het theater in voor Internationale Vrouwendag. Speciaal voor de Haagse Vrouwendagen bewerkt Erna van den Berg (Het Nationale Theater) de roman De Kier.

De ambitieuze ambtenaar Uma krijgt de opdracht om in de stad tot verborgen vrouwen door te dringen. Hoe verder ze komt, hoe complexer het probleem blijkt te zijn. Wat als je de regels en eisen van je religieuze gemeenschap niet meer accepteert? Alle personages in het boek worden in meer of mindere mate met die vraag geconfronteerd. Het boek is een bijzonder pleidooi voor liefde en vrijheid.

In de theaterversie staan 3 vrouwen centraal. Deze wordt vooraf opgenomen en tijdens de livestream vertoond. De tekst wordt gelezen door vrouwen uit diverse gemeenschappen van Den Haag en onze actrice Mariana Aparicio Torres. 

In het Koorenhuis vindt op zaterdagmiddag 6 maart om 16.00 uur een livestream event plaats. We starten met een kort interview met de schrijfster van de roman, Shantie Singh en de schrijfster van de theaterversie, Erna van den Berg. Daarna vertonen we de theaterversie en vindt er na afloop een tafelgesprek plaats over de maatschappelijke en sociale relevantie van het boek.

Zie voor meer details:  https://www.hnt.nl/voorstellingen/4755/Het_Nationale_Theater/De_kier_een_bijzonder_pleidooi_voor_liefde_en_vrijheid/

(C) Shantie Schrijft