Voorstelling Huis en Geweld

Afgelopen 17 juni was ik onderdeel van een bijzonder en belangrijk event tijdens Writers Unlimited: de voorstelling 'Huis en Geweld'. Bekijk hier de foto's!

“Huiselijk geweld, vooral tegen vrouwen, bestaat niet uit geïsoleerde incidenten - het is een maatschappelijk probleem. Of zoals auteur Manon Uphoff in een interview zei: 'Het zijn scherven die met elkaar een spiegel vormen waar je als samenleving in moet gaan kijken.'

Wat vertelt de literatuur ons over dit grote thema? Op 17 juni was er een eerste verkenning, een collage van literaire teksten over huiselijk geweld. Samenstellers Manon Uphoff en dramaturg Iris van Vliet hadden in samenwerking met schrijvers Shantie Singh en Sanneke van Hassel, die net als Uphoff deel uitmaken van schrijverscollectief Fixdit, en Meltem Halaceli en Ellen Walraven van Winternachten, voor dit programma een groot aantal fragmenten verzameld.  

Schrijvers Manon Uphoff, Sanneke van Hassel, Shantie Singh, Raoul de Jong, Müesser Yeniay, Meltem Halaceli en acteur Margijn Bosch lezen deze fragmenten in een intieme setting, dichtbij het publiek.”

Ook fragmenten uit mijn roman De Kier waren onderdeel van deze bijzondere voorstelling!

(C) Shantie Schrijft