Fixdit tournee verlengd!

Vorig jaar verscheen ons manifest “Optimistische Woede - fix het seksisme in de literatuur” en gingen we met ons feministisch schrijfcollectief Fixditnu op tournee in Nederland en België. Zo zijn  we naar het festival Noordwoord geweest in Groningen, Explore the North in leeuwaren, boekhandel Donner in Rotterdam, het International Literature Festival en nog veel meer. Wegens succes is onze tournee verlengd! 

Onlangs waren we voor een optreden in Groningen bij het literaire festival Noordwoord. Na afloop kwam een vrouw met een manifest naar ons toe. Of ik dit exemplaar wil signeren voor haar 1-jarige nichtje. Ze vertelt dat het optreden haar aan het denken heeft gezet over haar eigen leesgedrag, haar boekenkast, de onbewuste vooroordelen tegenover en waardering van het werk van vrouwelijke auteurs versus mannelijke auteurs. En dat wil ze veranderen. Al helemaal voor haar 1-jarige nichtje.

Even later komt een meisje van rond de 14 jaar langs met haar exemplaar van het manifest en vertelt vol vuur dat ze alles van kaft tot kaft heeft gelezen. In haar ogen zie ik enthousiasme en een aanstekelijke optimistische strijdbaarheid. Ja, ik zie optimistische woede. En het is prachtig.

(C) Shantie Schrijft