Recensie De Kier - Boekenblog België

Achterflap

Wanneer een vermiste jonge Rotterdamse moeder dood wordt aangetroffen, ruikt de pers bloed. Waar faalde de hulpverlening? Wat doet de gemeente om vrouwen te helpen die onder de radar van alle officiële instanties leven?

De Hindoestaanse Uma, rijzende ster in het ambtenarenapparaat, krijgt de opdracht om tot de laag verborgen vrouwen door te dringen.

Hoe verder ze komt, hoe complexer het probleem blijkt te zijn en hoe harder ze met onvrijheid en dwang in haar eigen relatie wordt geconfronteerd.

Boekrecensie De Kier

De kier is een prachtig, confronterende roman. Je krijgt een inkijk in het leven en werken van een ambtenaar die zaken als huiselijk geweld en verborgen problematieken moet behandelen.

Daarbij ook vooral de geïsoleerde verborgen vrouwen.

Deze vrouwen zijn er, maar we zien ze niet. Daarom weten we er ook zo weinig van. Dankzij dit boek komen je beide voeten op de grond, en wordt het onzichtbare volledig blootgelegd.

Het is zo krachtig en respectvol geschreven dat het niet anders kan dan je diep raken. Ook als je er geen kennis over hebt of er nooit over hebt gehoord.

Nu je het weet, verdwijnt het niet snel uit je gedachten.

Zo goed en krachtig hoe Shantie Singh het dilemma van Asha heeft gevangen in het boek. De kans krijgen om eruit te stappen maar het nog niet kunnen. Stel je dat eens even voor.

Het boek leg je niet zomaar weg eens je erin begint…

 

Lees het origineel van de recensie via deze URL: https://boekenblog.be/de-kier-shantie-singh/

(C) Shantie Schrijft