Bekijk de theatrale lezing naar het boek van Shantie Singh

 

Speciaal voor de Haagsge vrouwendagen heeft Erna van den Berg (Het Nationale Theater) de roman De Kier van schrijver Shantie Singh bewerkt. Een indringend verhaal dat zich afspeelt in Rotterdam (maar net zo goed achter Haagse voordeuren had kunnen afspelen).

De ambitieuze ambtenaar Uma krijgt de opdracht om in de stad tot verborgen vrouwen door te dringen. Hoe verder ze komt, hoe complexer het probleem blijkt te zijn. Wat als je de regels en eisen van je religieuze gemeenschap niet meer accepteert? Alle personages in het boek worden in meer of mindere mate met die vraag geconfronteerd. Het boek is een bijzonder pleidooi voor liefde en vrijheid.

In de theaterversie staan drie vrouwen centraal. Deze wordt vooraf opgenomen en tijdens het online event met live voor- en nagesprek vertoond. De tekst wordt gelezen door vrouwen uit diverse gemeenschappen van Den Haag en onze actrice Mariana Aparicio Torres. 

Online livestream met voor- en nagesprek o.l.v. Paula Udondek 

In het Koorenhuis vindt op zaterdagmiddag 6 maart om 16.00 uur het livestream event plaats, o.l.v. Paula Udondek. We starten met een kort interview met de schrijfster van de roman, Shantie Singh en de schrijfster van de theaterversie, Erna van den Berg. Daarna vertonen we de theaterversie. We sluiten af met een tafelgesprek met Noortje van der Kaaden van Stichting Mooi en Henna Mathura van Stichting Sarita, over de maatschappelijke en sociale relevantie van het boek.

Bekijk de theatrale lezing incl. voor en nagesprek hieronder

(C) Shantie Schrijft